نماینده مردم دامغان در مجلس از رویکرد علمی به حوزه آبیاری در دامغان خبر داد و گفت: به برکت مدیریت جوانان و توجه به سیستمهای نوین آبیاری امروز با ٣٠ لیتر آب ١٣۴ هکتار را در شهرستان زیر کشت پسته بردهایم که این مهم موجب خوشحالی و افتخار است .
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان، ابوالفضل حسنبیگی در آیین افتتاح جشنواره ملی پسته در دامغان با اشاره به مدیریت خوب و علمی منابع آبی در این شهرستان اظهار کرد: همین نگرشها سبب شده که سطح سفرههای آب در این شهرستان چندان پایین نرود بهطوری که در دامغان بهطور میانگین در عمق ۳۰ متری به آب میرسیم.
وی به مقایسه سطح دسترسی به آبهای زیرزمینی در اصفهان و دامغان پرداخت و ادامه داد: امروز شاهدیم عمق برداشت آب در استانی همچون اصفهان به ٣۵٠ متر است در حالی که در دامغان ۴٠ سال پس از انقلاب اسلامی به طور میانگین در عمق ٣٠ متری به آب میرسیم که این مهم به برکت تغییر الگوی کشت و ممنوعه کردن برداشت آب در دشت دامغان است .
وی به نقش مهم مدیران در حفاظت از منابع آبی این شهرستان اشاره و اظهار کرد: از مهندس امانپور مدیر اسبق مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی بهواسطه این مدیریت خوب تشکر کنیم .
نماینده مردم دامغان، از این شهرستان بهعنوان قطب تولید پسته نام برد و گفت: استان سمنان ٢٠ هزار هکتار باغ پسته دارد که ۱۷ هزار و ۸۰۰ هکتار از این باغات در دامغان است وی از مثمر بودن حدود ۱۳ هزار هکتار از باغات پسته دامغان خبر داد و افزود: ماباقی این باغات نهال است و در آینده نزدیک به بار مینشینند.
وی از وجود ۲۰۰۰ هکتار باغات سردسیری در شهرستان دامغان خبر داد و گفت: دامغان در حال حاضر نردیک به ۱۸ هزار هکتار باغ پسته و متاسفانه بالغ بر ۱۵ هزار هکتار صیفیجات، سیب زمینی و مزارع گندم و جو و… دارد .
وی مجموع اراضی کشاورزی دامغان را ۳۵ هزار هکتار برشمرد و بااشاره به نیاز آبی بالای صیفیجات اظهارامیدواری کرد: در ١۵ هکتار زیرکشت این بخش نیز تغییر الگوی کشت صورت گیرد تا استفاده بهتری از سرمایههای این شهرستان صورت گیرد.
وی با بیان اینکه جهادکشاورزی گامهای مثبتی در این راستا برداشته اضافه کرد: میتوانیم از طریق ١٠٠٠ حلقه چاه موجود در شهرستان ١٠٠٠ هکتار گلخانه در شهرستان دامغان ایجاد و از آب موجود استفاده بیشتری کنیم.
وی با بیان اینکه ما تا قبل از انقلاب تنها٣٠٠ هکتار پسته داشتیم افزود: طاغوت میخواست به ما هندوانه بدهد که اگر این اتفاق میافتاد امروز آبی برای کشاورزی نداشتیم اما خوشبختانه مقام معظم رهبری در مقطع ریاست جمهوری و سپس در زمان رهبری خود دستور تغییر الگوی کشت در شهرستان دامغان را داد .
این نماینده اصولگرا بااشاره به نیاز آبی در بخش کشاورزی بخشهای دیباج و کلاته از معاونت امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی خواست پلیمر استخرهای ذخیره آب دیباج و کلاته را تامین کنند .
وی خواستار ایجاد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی در دامغان شد و تصریح کرد: دامغان همه ظرفیتهای لازم برای تحقق این مهم را دارد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تولید ١١٩ میلیون تن تولیدات کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: همانگونه که امام راحل فرمودند هیچ کشوری استقلال خود را نمیتواند حفظ کند مگر آنکه قوتش را خودش تولید کند و خوشبختانه امروز شاهدیم ما با تولید ١١٩ میلیون تن تولیدات کشاورزی خودکفا شدیم.
وی با بیان اینکه باید به تجهیزات و تکنولوژی روز کشاورزی مجهز شویم افزود: امروز دنیا میداند حریف کشاورزی و قدرت موشکی ایران نمیشود .
حسنبیگی به جلسه روز گذشته برخی نمایندگان با روسای بانکها اشاره و تصریح کرد: این جلسه برای دور زدن تحریم و اندیشیدن تمهیدات لازم در این حوزه برگزار شد و خوشبختانه میتوانیم با قدرت با آمریکا و ترامپ مقابله و آنها را شکست دهیم.
این نماینده مردم با بیان اینکه دامغان در مسیر توسعه پیشرفت و آبادانی قرار دارد اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم بر مبنای شعار “دامغان مدرن، مقتدر با توسعه پایدار” که از روز اول آن را مطرح کردیم بتوانیم این دیار را آبادتر از گذشته کنیم.
وی بر لزوم بهرهگیری از مدیران زن توانمند تاکید و خاطرنشان کرد: قبلا در همین راستا از رئیسجمهور خواستم که از خانمهای ضعیف در بدنه مدیریتی استفاده نکنند زیرا موجب میشود مدیریت زنان زیر سوال برود و لازم است از مدیران زن توانمند و لایق استفاده شود تا توانایی آنها نیز ثابت شود بهطوری که در آینده شاهد باشیم بیشترین مدیران کشور از بین همین زنان مدیر لایق و توانمند انتخاب میشود.